سفارش تبلیغ
صبا ویژن
مردم را روزگارى رسد که در آن از قرآن جز نشاندن نماند و از اسلام جز نام آن . در آن روزگار بناى مسجدهاى آنان از بنیان آبادان است و از رستگارى ویران . ساکنان و سازندگان آن مسجدها بدترین مردم زمینند ، فتنه از آنان خیزد و خطا به آنان درآویزد . آن که از فتنه به کنار ماند بدان بازش گردانند ، و آن که از آن پس افتد به سویش برانند . خداى تعالى فرماید : به خود سوگند ، بر آنان فتنه‏اى بگمارم که بردبار در آن سرگردان ماند و چنین کرده است ، و ما از خدا مى‏خواهیم از لغزش غفلت درگذرد . [نهج البلاغه]
 
چهارشنبه 89 تیر 16 , ساعت 6:58 عصر
بازگشت عمران صلاحی با «کمال تعجب!»

 

طنزهای کتاب «کمال تعجب» که چاپ دوم آن منتشر شده برگرفته از خاطرات کمال تعجب، شاعر و طنزپرداز در ستونی در روزنامه آسیا است.

به گزارش خبرآنلاین، چاپ دوم کتاب «کمال تعجب!» تالیف زنده‌یاد عمران صلاحی از سوی نشر پوینده منتشر شد. طنزهای این کتاب به انتخاب یاشار صلاحی (پسر عمران) گردآوری شده و شامل مجموعه ای است. ستون «کمال تعجب» که نکته‌های کوتاه طنز آمیزی را شامل می‌شد از آخرین فعالیت‌های مطبوعاتی این طنز پرداز است. صلاحی نوشته‌های این ستون را با نام «کمال تعجب» امضا می‌کرد و تنها برخی از اعضای هیئت تحریریه آن نشریه می‌دانستند که نویسنده این ستون، عمران صلاحی است. وی در این نوشته‌های خاطرات طنز آمیز خود از مشاهیر ادبیات و فرهنگ را نیز ذکر کرده است.

«دیده ها»، «شنیده ها» و «خوانده‌ها» سه بخش از این کتاب است. در یکی از طنزهای این مجموعه با نام «خانمی در کاشان برای من تعریف کرد» می‌خوانیم: «زن فضولی می‌میرد و به آن دنیا می‌رود. به او می‌گویند: اگر فضولی نکنی، نصف بهشت را به تو می‌دهیم. زن می‌پرسد: نصف دیگرش را به کی می‌دهید؟!». در یکی دیگر از طنز‌های این کتاب می‌خوانیم :«محمد قاضی» وقتی زنش فوت کرد، خواهر زنش را گرفت. از او پرسیدند: «چرا این کار را کردی؟» گفت: «برای صرفه جویی در مادر زن»

اردشیر رستمی، گرافیست، علاوه بر طراحی طرح روی جلد این کتاب، مقدمه‌ای نیز برای آن به رشته تحریر درآورده و همچنین سالشمار زندگی عمران صلاحی در ابتدای این کتاب ذکر شده است. رستمی در مقدمه این کتاب نوشته است: «کتاب «کمال تعجب» به چند دلیل در نوع خود منحصر به فرد است: اول، شخصیت راوی کتاب است که فردی شناخته‌شده، حرفه‌ای و بی غرض است؛ دوم، مقطع زمانی روایت‌هاست که در دوره گذر جامعه ایرانی از سنت به مدرنیته می‌باشد؛ و سوم ذکر خاطراتی از طیف وسیع روشنفکران است که عمران با آنها در طول نزدیک به پنجاه سال مراوده نزدیک داشت.»

عمران صلاحی، شاعر، نویسنده و طنزپرداز ایرانی در مهرماه 1385 در سن 60 سالگی و بر اثر بیماری قلبی دیده از جهان فروبست.



لیست کل یادداشت های این وبلاگ